Hét mondiale kennis- & innovatiecentrum van de glastuinbouw, dat tot op heden bekend staat als WOW, wordt vanaf 13 februari 2017 omgedoopt tot World Horti Center. Hiermee heeft het internationale innovatiecentrum een concrete naam die naadloos aansluit bij de visie en inhoud van het unieke centrum.

Vanwege het almaar toenemende internationale karakter van het Nederlandse glastuinbouwcluster, ontstond er vanuit het brede bedrijfsleven de behoefte om de begrippen World en Horti toe te voegen aan de naam.

Veel partners sluiten zich aan

De afgelopen maanden is er veel bereikt. Het heiwerk van de nieuwbouw is klaar en inmiddels hebben al ruim 75 gerenommeerde bedrijven uit de tuinbouwtechniek, -toelevering, sierteelt en voedingstuinbouw hun deelname aan World Horti Center toegezegd. Hiermee is de 9.000 m2 tellende expositieruimte al nagenoeg vol. Demokwekerij Westland en MBO Westland nemen hun intrek in World Horti Center en zien uit naar een intensieve samenwerking met het bedrijfsleven op het gebied van onderzoek en onderwijs.

Langdurige relaties met onderwijs

Het bedrijfsleven is samen met het onderwijs op basis van een intensieve relatie een 4-jarig project gestart voor vernieuwend onderwijs. Daarnaast heeft Rabobank Westland een bijdrage verstrekt voor de realisatie van een state-of-the-art auditorium voor (inter)nationale bijeenkomsten en evenementen.

Innovatief en vooruitstrevend

De naam World Horti Center geeft het unieke karakter van de internationale kennis- en innovatiecentrum van de glastuinbouw weer. De wereld van de glastuinbouw is internationaler dan ooit en Nederland speelt hierin een leidende rol. Continue en versnelde innovatie is van groot belang om de koploperspositie van Nederland in de wereld te behouden.

Met inspirerende groet, with inspiring regards,

Namens de partners in World Horti Center, on behalf of the partners in World Horti Center,

Mark Zwinkels: +31 (0) 6 29 01 43 05 markzwinkels@worldhorticenter.nl

Jaap van Duijn, voorzitter GFFX

John van Adrichem, penningmeester GFFX

Ruud van Oppenraaij, secretaris GFFX

Wim Halverhout, lid GFFX